Humphreys: BiH neće u EU dok ima 'visokog predstavnika'

Voditelj Izaslanstva Europske komisije u BiH Michael Humphreys je izjavio kako se Bosna i Hercegovina neće pridružiti Europskoj uniji sve dok ima instituciju Visokog predstavnika međunarodne zajednice.

"Moramo promijeniti taktiku tako da se ovdje (u BiH) određene stvari ne rade samo onda kada ih netko iz vana nametne", rekao je Humphreys za mostarski "Dnevni list" od četvrtka. On smatra kako će "do te promjene doći prelaskom ovlasti s Visokog predstavnika na Predsjedništvo EU-a". "U protivnom, uz postojanje Visokog predstavnika Bosna i Hercegovina se nikada neće pridružiti Europskoj uniji", dodao je Humphreys.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sadašnji Visoki predstavnik Paddy Ashdown više je puta potkraj prošle godine javno rekao kako će ubuduće u prvi plan isticati svoj mandat posebnog povjerenika Europske unije u BiH. Ashdown je povremeno u medijima u BiH izvrgnut oštrim kritikama. Najčešće mu se zamjera što, kako se navodi, dominantno surađuje s trima vladajućim nacionalnim strankama: HDZ BiH, Srpskom demokratskom strankom i SDA, te da zanemaruje ulogu oporbe u BiH.

(Hina) xpga ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara