HUS o prvih sto dana Vlade: U odnosu na Dalmaciju ništa novo

HRVATSKA udruga sindikata (HUS) u današnjem priopćenju o prvih sto dana Vlade zaključuje da se u odnosu na Dalmaciju ništa nije promijenilo jer je samo nastavljen ignorantski odnos prema tom dijelu zemlje.

Prvih sto dana Vlade može se ocijeniti riječima "novo pakiranje, isti sadržaj", ocjenjuje HUS.

U priopćenju koje je potpisao dopredsjednik HUS-a Ozren Matijašević iznosi se primjer nekoliko dalmatinskih tvrtaka koje i dalje grcaju u istim problemima, a Vlada ih, napominje, unatoč obećanjima, ne rješava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se navodi, nisu riješeni problemi tvrtke Dalmacijavino iako je ministar poljoprivrede Čobanković čvrsto obećao da će se to riješiti. Željezara Split još uvijek očekuje realizaciju kredita za nova obrtna sredstva i nekoliko odluka, primjerice o statusu specijalnog potrošača kod HEP-a, što bi joj pomoglo u radu.

Posebna je priča, kažu HUS-ovci, šibensko Remontno brodogradilište koje je također u stečaju, a Ministarstvo obrane potpuno je promijenilo svoje stajalište pa mu sada ne trebaju njegovi kapaciteti, za koje je prije bilo zainteresirano. Ministarstvo obrane, tvrdi HUS, ne podmiruje dug šibenskom brodogradilištu u iznosu od čak 2 milijuna i 400.00 kuna, a istodobno radnici nisu dobili tri i pol plaće.

I na koncu, radnici Diokoma d.d. u stečaju očekuju vladinu odluku o tome hoće li se odreći svojih potraživanja u njihovu korist, te primjećuju kako Vladi izgleda ništa ne znači što joj je takav zahtjev uputilo i poglavarstvo drugog po veličini grada u Hrvatskoj, kaže se, uz ostalo, u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara