HUS poziva kandidate da se očituju o prijedlogu zakona o ovjeri vlasništva

HRVATSKA udruga sindikata (HUS) pozvala je sve predsjedničke kandidate na okrugli stol o prijedlogu zakona o ovjeri vlasništva u trgovačkim društvima, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare HUSa.

HUS predlaže takav zakon kako bi se naknadno ispravili propusti i nezakonitosti iz pretvorbe i privatizacije, istaknuo je voditelj zagrebačkoga Županijskog ureda HUS-a Mario Iveković.

Svi koji su stekli imovinu tijekom pretvorbe i privatizacije trebali bi dokazati da je nisu stekli nezakonito, pa bi zato trebalo osnovati državnu agenciju za ovjeru vlasništva, kakva je nedavno osnovana u Rusiji, kazao je Iveković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Da su ispravno stekle vlasništvo, trebale bi dokazati i banke koje su na nejasne načine došle do vlasništva velike vrijednosti, dodao je Iveković.

Do sada je troje kandidata, Slaven Letica, Doris Košta i Mladen Kešer, potvrdilo dolazak na okrugli stol, a HSP-ov zastupnik u Hrvatskom saboru Miroslav Rožić obećao je da će taj zakonski prijedlog uputiti u saborsku proceduru.

Iveković je prozvao i zagrebačkog dogradonačelnika Milana Bandića da izbjegava sazvati sjednicu gradskoga Gospodarsko-socijalnog vijeća kako bi izbjegao HUS-ovu inicijativu da se utvrdi kršenje zakona u Vodoopskrbi i odvodnji.

Iveković sumnja da Bandić time nastoji zaštititi predsjednika Uprave Vodoopskrbe Jadranka Robića, kojega HUS optužuje za kršenje prava na slobodno sindikalno organiziranje i za nezakonito poslovanje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara