HUS: Za stanje u gospodarstvu odgovorna je i bivša i sadašnja vlast

PREDSJEDNIK Hrvatske udruge sindikata (HUS) Zdenko Mučnjak na današnjem je izvještajnom saboru HUS-a ustvrdio kako je za teško stanje u gospodarstvu jednako odgovorna bivša i sadašnja vlast.

"Ni HDZ, ni koalicijska vlast nisu pokazale volju da se uhvate u koštac s teškoćama, no nadamo se kako će Hrvatska nakon izbora dobiti napokon stručnu vlast koja će voditi računa o teškom položaju radništva", rekao je Mučnjak.

HUS se na tim izborima upravo zbog toga neće odrediti ni za jednu političku opciju, dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HUS-a kazao je također kako je jedan od najvećih problema u zemlji to što se "pokušava fingirati pad broja nezaposlenih jer ova vlast nije u stanju otvoriti nova radna mjesta". Podaci o padu broja nezaposlenih dobivaju se brisanjem iz evidencije Zavoda za zapošljavanje, ustvrdio je Mučnjak.

Izrazio je nadu da će za najviše 10-ak dana biti dovršeni pregovori o prijedlogu promjena Zakona o radu te da će prijeporne odredbe, poput otkaznih rokova i otpremnina, biti promijenjene na dobrobit radnika.

Na izvještajnom saboru HUS-a osim o radu u proteklom razdoblju govorilo se i o potrebi čvršćeg povezivanja s drugima sindikalnim središnjicama radi jačeg nastupa u borbi za radnička prava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara