HVIDRA tuži Žarka Puhovskog zbog klevete

ZAJEDNICA udruga HVIDR-a Grada Zagreba najavila je tužbu protiv Žarka Puhovskog zbog klevete.

Naime, u emisiji Kontraplan emitiranoj 6. veljače Puhovski je, tvrde u HVIDRA-i, optužio jednog generala da je navodno "okrutno i na svirep način ubio dijete".

Na današnjoj press konferenciji predsjednik zagrebačke HVIDRA-e Ivan Pandža kazao je da Puhovski već dulje vrijeme svojim izjavama kriminalizira Domovinski rat i branitelje, te da se oni moraju zaštiti. Tvrdi i kako je pokušao s Puhovskim stupiti u konktak međutim rečeno mu je da se on ne želi javiti.

Puhovski: Bojim se da se u Hrvatskoj rasplamsala jedna vrsta patriotske groznice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HHO-a Žarko Puhovski u razgovoru za Index kazao je kako nije on u emisiji Kontraplan optužio "jednog generala" već da je kazao kako je "jedan general optužen za brutalno ubojstvo", te budući da je optužen nije rekao njegovo ime.

"Ja sam opet tužena osoba i nemam što puno reći. To je stvar za sud. Ako oni žele tužiti tužitelje to nije stvar za koju ja mogu odgovarati."  - rekao je Puhovski u razgovoru za Index.

"Bojim se da se u Hrvatskoj rasplamsala jedna vrsta patriotske groznice koja funkcionira kao jako zarazna bolest izgleda, a žao mi je što se svi oni okomljuju na mene" - bio je kratak Puhovski.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara