Hypo Alpe Adria banka zahtijeva ispriku od Ivice Kostelića

AUSTRIJSKA novinska agencija objavila je u srijedu informaciju da je Hypo Alpe Adria banka, sponzor hrvatskog skijaškog time, nezadovoljna izjavama Ivice Kostelića.

Hypo zahtijeva od Ivice da pojasni svoje izjave o usporedbi svog raspoloženja prije utrke sa spremnošću njemačkog vojnika u 2. svjetskom ratu.

Predstavnici banke traže sastanak s Kostelićem u nedjelju, kada će od Ivice saznati je li doista takvo što izjavio, i ako jest, zahtijevati objašnjenje ili ispriku.

Glasnogovornik Kostelićevih Ozren Mueller potvrdio je jučer da je Ivica napravio uspredbu s njemačkim vojnikom "u afektu".

Ivičine izjave dospjele i u svjetske medije

Ne iznenađujuće, priča o Ivici Kosteliću "fasciniranom nacističkom vojskom" počela se širiti i izvan granica Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica ponovno ulazi u fokus svjetskih medija, no nažalost ne zbog skijanja. Ovaj slučaj definitivno će obilježiti karijeru Ivice Kostelića, pitanje je samo u kojim razmjerima.

Dopisnik FOX-a Eugene Brcic u tekstu pod nazivom "Hrvatska skijaška zvijezda optužena za simpatiziranje nacizma" prenosi novinske napise i Ivičine izjave, s naglaskom na onu nakon pobjede u Bormiu, kada je Ivica Kostelić rekao da je bio spreman poput njemačkog vojnika prije napada na SSSR.

FOX navodi izjave Kostelićevog glasnogovornika "koji je u pokušaju smanjivanja razmjera štete" izjavio kako su Ivičine izjave izvađene iz konteksta i u potpunosti izokrenute.

"Ovo je užasno i Ivica je jako ražalošćen ovime" - rekao je Ozren Miler za FOX News. "Ivica je prepametan da bi imao takve glupe ideje. Ivica voli čitati i proučava povijest, filozofiju i umjetnost, a osobito tamne trenutke prošlosti."

"Naravno da Ivica osuđuje i Nacizam i Staljinizam. To je tamno poglavlje prošlosti, koje Ivica doživljava kao katastrofu." - rekao je Miler.

FOX u nastavku teksta piše o činjenici da su članovi obitelji Kostelić idoli u Hrvatskoj, a osvrće se i na izjave Ante Kostelića o neplaćanju poreza.

Ivica o nacizmu u Mp3 formatu

Koliko god svi, pa i mi, silno željeli vjerovati u tvrdnje kako su "Ivičine izjave izvađene iz konteksta", MP3 zapis danas objavljen na Nacionalovim stranicama svjedoči suprotno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara