HŽ o prijevozu nezaposlenih u njegovim vlakovima

PO ODLUCI Skupštine Grada Zagreba besplatni prijevoz za nezaposlene od 1. siječnja obavlja se samo u ZET-ovim vozilima, a ne odnosi se na HŽ-ove vlakove, pa nezaposleni više nemaju osnove za povlasticu u prigradskogradskim vlakovima, upozorio je danas HŽ.

S obzirom da ZET više ne ispostavlja socijalne iskaznice ZET-HŽ, to znači da se ni priključne karte za prvu i drugu HŽ-ovu priključnu zonu ne mogu prodavati po sniženoj cijeni, kaže se u priopćenju HŽ-a.

Do kraja 2004. godine osim iskaznica za radnike i učenike označenih sa ZET-HŽ postojale su i socijalne iskaznice za nezaposlene na temelju kojih su na ZET-ovim blagajnama prodavane posebne mjesečne markice s oznakom ZET-HŽ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U skladu s ugovorom koji je sklopio s Poglavarstvom i ZET-om, HŽ je nezaposlene prevozio do mjesta stanovanja koja se nalaze u okviru administrativnih granica Grada Zagreba, kako bi rasteretio ZET-ova vozila.

Nezaposleni koji stanuju izvan administrativnih granica, ali na bližim relacijama (do Ostme, Turopolja, Domagovića, Savskoga Marofa, Laduča i Kupljenova) mogle su na HŽ-ovim blagajnama uz odgovarajuće iskaznice ZET-HŽ kupovati priključne mjesečne karte za prvu i drugu zonu.

HŽ je inicirao razmatranje toga problema s Gradskim poglavarstvom kako bi nezaposlene osobe ponovno imale pravo na povlašteni prijevoz u gradsko-prigradskim vlakovima, o čemu treba sklopiti poseban ugovor.

HŽ ističe da ostaje otvoren za rješavanje toga pitanja i žali što je sadašnja odluka Grada Zagreba i ZET-a donesena bez prethodnoga dogovora s HŽ-om.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara