HŽ: Sve pruge prohodne, promet se odvija uz manje teškoće

SVE pruge Hrvatskih željeznica (HŽ) i dalje su prohodne, unatoč snježnim padalinama, a promet se odvija uz manje teškoće, izvijestio je prijepodne oko 11 sati HŽ.

U prigradskom prometu grada Zagreba voze svi vlakovi predviđeni voznim redom ali kasne do 10 minuta, kao i vlakovi na varaždinskom području.

Na sisačkom području jutros je bilo teškoća zbog kvara na motoru elektromotornoga vlaka, tako da je jedan vlak na relaciji Zagreb-Sisak kasnio 54 minuta, jedan vlak na relaciji Sunja-Caprag je otkazan, a jedan je vlak na relaciji Sisak-Zagreb kasnio 53 minute.

Sada je stanje normalizirano i vlakovi na sisačkom području voze uz manja kašnjenja.

Na karlovačkom području vlakovi u prosjeku kasne do 10 minuta. I na tom području pokvario se motor elektromotornoga vlaka pa je vlak koji polazi u 8.03 sati iz Zagreba za Moravice ostao u Karlovcu, zbog čega je i vlak iz Moravica za Zagreb u povratku kasnio oko 35 minuta.

Na riječkom području Intercity vlak "Rijeka" iz Zagreba u Rijeku došao je sa 34 minute zakašnjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na osječkom području vlakovi voze bez zakašnjenja, osim noćnoga vlaka iz Osijeka za Zagreb koji je zbog kvara lokomotive u Zagreb došao sa 69 minuta zakašnjenja.

Na vinkovačkom području jutros su, zbog kvara lokomotive, kasnila dva vlaka iz Vinkovaca za Zagreb, i to 53 i 23 minute.

Noćni vlakovi iz Splita za Zagreb i iz Zagreba za Split kasnili su oko 30 minuta.

U međunarodnom prometu nema većih problema i vlakovi se u graničnim kolodvorima primaju bez većih kašnjenja.

Sve dežurne ekipe HŽ-a su i dalje na terenu, čisti se snijeg s perona, kolosijeka i skretnica, a dežurne su i sve radionice za popravak vučnih vozila koja se kvare zbog snijega i niskih temperatura.

Lokomotive s ralicama su u pripravnosti na ličkoj i riječkoj pruzi, i ako bude potrebno, izaći će na čišćenje, kako bi se i dalje osigurala prohodnost pruga, ističe se u priopćenju HŽ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara