I dalje napeto u Njemačkoj: Huligani u Koelnu se organiziraju i napadaju strance na ulicama

I dalje napeto u Njemačkoj: Huligani u Koelnu se organiziraju i napadaju strance na ulicama

Foto: Hina

U KOELNU je jučer došlo do organiziranih napada na strance a lokalni mediji jutros javljaju kako se radi o odmazdi za nerede koje su u novogodišnjoj noći izazvali stranci na koelnskom glavnom kolodvoru.

Policija u Koelnu istražuje pozadinu nekoliko napada na strance koji su se dogodili u nedjelju navečer. Tom prilikom je ozlijeđeno nekoliko Pakistanaca i jedan Sirijac.

Kakao javlja lokalni dnevnik "Koelner Express" nekoliko poznatih rockerskih i huliganskih skupina se preko Facebooka dogovorilo o zajedničkom "lovu na ljude" u središtu Koelna. Isto tako je bilo riječi o tomu da nakon događaja u novogodišnjoj noći "treba pošteno očistiti" grad.
 
Prema policijskom izvješću, grupa od 20-tak osoba je prvo u blizini koelnskog kolodvora napala grupu od šest Pakistanaca da bi nedugo poslije ista grupa napala i jednog Sirijca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Dan prije, u subotu, policija je rastjerala prosvjednike, mahom pripadnike ekstremnih navijačkih i desno-radikalnih skupina, koji su prosvjedovali protiv događaja u novogodišnjoj noći kada je, prema sadašnjim saznanjima, nekoliko stotina počinitelja uglavnom stranog porijekla, seksualno zlostavljalo, silovalo i pljačkalo ne koelnskom glavnom kolodvoru.
 
Istodobno Središnje vijeće muslimana u Njemačkoj javlja o "dramatičnom" porastu neprijateljskih pisama i poruka koje islamske udruge primaju nakon novogodišnje noći.
 
"Mi upravo doživljavamo novu dimenzije mržnje", rekao je predsjednik Središnjeg vijeća muslimana Aiman Mazyek.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara