I Hloverka protiv Sutlića: Neću dozvoliti da novinari dobiju otkaze!

I Hloverka protiv Sutlića: Neću dozvoliti da novinari dobiju otkaze!

Tekst: P.Vidov
Foto: Index

"NE VJERUJEM da će Robert Zuber, Sanja Mikleušević Pavić, Lela Knežević i Maja Sever dobiti otkaze, niti mislim da bi trebali dobiti otkaze. Bilo bi to previše radikalno", kaže nam glavna urednica Informativnog programa HRT-a Hloverka Novak Srzić.

> Skandal: Vanja Sutlić smjestio izvanredni otkaz novinarima HRT-a zbog izjave koju su dali Indexu

> Tema: Sutlić nazvao novinarku "četničkom kurvetinom"

Reklo bi se da je Vanja Sutlić izgubio velikog saveznika na Prisavlju, odnosno da je čak i Novak Srzić koja je dosad gotovo uvijek podržavala ravnatelja u njegovim odlukama stala na stranu "odmetnutih novinara". Ona kaže kako će novinare zaštititi kao njihova urednica, ali ne vjeruje da će se time zamjeriti Sutliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću se zamjeriti Vanji Sutliću jer se s njim uvijek može o svemu razgovarati. On je čovjek dijaloga", kaže Novak Srzić ističući kako će se zauzeti za četvero novinara i pokušati ih zaštititi od otkaza, ali ipak napominje kako im zamjera što su tek nakon godinu i pol dana izašli u javnost i "rekli to što su imali reći".

"Ušlo se u neku priču iz koje treba što prije izaći za korist programa i da svatko radi svoj posao", kaže nam Novak Srzić te objašnjava da četvero novinara zasigurno neće izbjeći sankcije, ali smatra da nešto tako radikalno poput otkaza ne dolazi u obzir.

"Oni su se ogriješili o naše interne procedure i bit će, kako se to u navodnim znakovima kaže, procesuirani kroz naše interne institucije. No, ne mislim da će dobiti otkaz i ne vjerujem u to", kaže nam Hloverka Novak Srzić koji očito smatra da zahtjev za izvanrednim otkazom koji je dobio Sindikat novinara pri HRT-u nije konačan niti obvezujuć.

Podsjećamo, četvero navedenih novinara zamjerili su se Vanji Sutliću tako što su za Index ispričali kako je njihovu kolegicu Ivanu Dragičević Veličković nazvao "četničkom kurvetinom". Sutlić je nakon toga sazvao pressicu (ali tek nakon što nije uspio u namjeri da sam sebe pozove u središnji Dnevnik) na kojoj je novinare optužio da lažu i najavio tužbe za tešku klevetu. Danas su, pak, Zuber, Mikleušević Pavić, Knežević i Sever doznali da im je glavni ravnatelj smjestio izvanredni otkaz i da od sindikata traži pristanak na tu radikalnu mjeru, iako za to nema pravne osnove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara