I Mladić i Šljivančanin uživali zaštitu vojske Srbije i Crne Gore

HAŠKI optuženici Veselin Šljivančanin i Ratko Mladić uživali su zaštitu vojske prije i nakon smjene režima Slobodana Miloševića, izjavio je u petak ministar obrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić.

Veselin Šljivančanin posljednji je put viđen u siječnju ove godine u blizini jednog vojnog punkta, a i on i Ratko Mladić uživali su - osim fizičke - i zaštitu u vojnim objektima Vojske Srbije i Crne Gore i prije i nakon smjene režima Slobodana Miloševića 5. listopada 2000. godine, izjavio je Tadić za Radio B92 ministar obrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić.

"Točno je da su oni bili u vojnim objektima u prethodnim godinama. Ratko Mladić se sredinom svibnja 2002. godine izgubio iz vojnog objekta nakon donošenja saveznog Zakona o suradnji s Haškim tribunalom. Veselin Šljivančanin se, s vremena na vrijeme, pojavljivao u vojnim objektima. On ima malo razbarušen životni stil, malo više nego što dopušta njegovo osiguranje", kazao je ministar Tadić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Tadić je, nakon nedavnog preuzimanja dužnosti u Savjetu ministara, donio naredbu o obvezi suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu, koja se odnosi na sve strukture Vojske Srbije i Crne Gore, a više puta je ponovio kako će, ako se nalaze na teritoriju Srbije i Crne Gore, i Mladić i Šljivančanin biti uhićeni i predani Haškom sudu.

(Hina) tta sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara