I nakon višesatnog razgovora s ministrom Strugarom roditelji najavljuju ispis

NAKON četverosatnog razgovora roditelja djece kutinske škole "Stjepan Kefelja" i ministra prosvjete i sporta Vladimir Strugara o nastavku školovanja HIV pozitivne djevojčice Ele, ministar je izjavio da razgovor nije završio kako je očekivao, jer su roditelji za sutra najavili ispis djece iz škole.

U izjavi novinarima po završteku razgovora ministar Strugar je ocijenio da je očito kako "strah još nije savladan."

U razgovore s roditeljima kutinske OŠ danas se uključio i ministar prosvjete i sporta dr. Vladimir Strugar koji je u stanici višesatnog razgovora izjavio da očekuje, ako ne konačni, a ono bar postupni rasplet situacije. Međutim do toga nažalost nije došlo, izjavio je ministar po završteku razgovora.

Tridesetak roditelja koji su sudjelovali u raspravi, koja je imala i edukativni karakter jer su joj uz gradonačelnicu Velimiru Toth Prosoli i ravnatelja škole Ivana Čorka nazočili i stručnjaci Ministarstva zdravstva, nije prihvaćalo ponuđene im prijedloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nisu prihvatili prijedlog o medicinskoj skrbi Ele za vrijeme boravka u školi, te o prisutnijoj ulozi Centra za socijalni rada u obitelji Oblak.

Roditelji su po završetku razgovora u izjavama novinarima reagirali zabrinuto. Kako su rekli zbunili su ih odgovori stručnjaka o stanju i načinu zaštite od bolesti. Zabrinutost je praćena i suzama ponekih, uz ponavljanje kako protiv male Ele nemaju ništa.

Roditelji od sutra najavljuju ispis djece iz škole. To je dakako zakonsko pravo, ali nastaju nove nevolje, jer razredi u kutinskim školama za ovu školsku godinu su već formirani, rekao je ministar Strugar. Izjavio je kako je i dalje spreman za dijalog.

Potvrdio je da se u rješavanju problema neće inzistirati na zakonskim posljedicama koje snose roditelji ako djeca ne pohađaju nastavu. Ministar vjeruje da će iz dana u dan s Elom ipak biti sve više njezinih kutinskih vršnjaka.

HIV pozitivna djevojčica Ela danas je pratila nastavu kao i jučer, s još s četiri učenika u II b razredu, dok je u susjednom II a bilo šest učenika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara