I ove godine nagrada za novinarske radove iz srednje i istočne Europe

Novinari iz srednje i istočne Europe i ove su godine pozvani prijaviti se na natječaj za pet tisuća eura vrijednu nagradu "Pisanje za srednju i istočnu Europu" koju, s ciljem promicanja međusobnog razumijevanja i dijaloga među državama srednje i istočne Europe, dodjeljuju Austria Press Agency (APA) i Bank Austria Creditanstalt (BACA). L

Na natječaj, koji je danas objavljen u Beču, mogu se kandidirati prilozi koji pridonose nadvladavanju granica i predrasuda i kojima su tema europske integracije, manjinska pitanja i dijalog među susjednim državama.

Novinarski prilozi, objavljeni između 1. kolovoza prošle i 31. srpnja ove godine moraju se predati najkasnije do kraja srpnja, a potrebno je dostaviti članak na izvornom jeziku, engleski prijevod članka, te kratku biografiju autora.

Na natječaj se mogu prijaviti i radio i TV prilozi, te članci objavljeni na internetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pobjednik natječaja biti će proglašen na svečanoj dodjeli nagrade u studenom.

Nagrada "Pisanje za srednju i istočnu Europu" prvi je put dodijeljena lani, i to Lubošu Palati, voditelju inozemnog odjela u praškim novinama "Lidove Noviny", za seriju članaka u obliku eseja na temu integracije i transformacije u zemljama koje su postale novim članicama Europske Unije.

Detaljnije informacije i obrazac za prijavu na natječaj mogu se pronaći na internet adresi www.apa.at/cee-award, a cjelokupni izvještaj s objave natječaja na adresi www.hina.hr/ots.

(Hina) pp/xtr yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara