I premijerkin savjetnik za gospodarstvo Perić poziva na rezove u javnom sektoru!

Tekst: J.C.
Foto: Dragan Matić / Cropix

"KAKO financijska kriza u Americi i EU-u nije izazvala našu krizu, tako ne možemo očekivati da će je oporavak Amerike i Europe zaustaviti. Njihov gospodarski oporavak može je samo olakšati", komentirao je za HTV jedan od gospodarskih savjetnika premijerke Jadranke Kosor Željko Perić.

Perić ističe kako je gospodarska kriza ogolila i naglasila naše probleme, ali očito je da se premijerkin savjetnik slaže s novim predsjednikom Ivom Josipovićem koji je nekoliko puta naglasio da kriza nije samo proizvod svjetskog gospodarskog stanja već i svega što se u Hrvatskoj događalo u periodu nakon privatizacije do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perić je također kazao kako gospodarski savjet koji je oko sebe okupio Josipović ne doživljava kao konkurenciju, jer smatra da će se problem lakše riješiti što se bolje razumije. A kao glavni uteg oko vrata hrvatskog gospodarstva Perić ističe preglomazni državni aparat, kojeg Kosor i dalje odbija rezati.

"Naš je najveći problem u visokoj razini troškova javne i lokalne uprave uz njihovu nisku efikasnost. To je veliko opterećenje za gospodarstvo i to moramo riješiti. Također, sustav subvencija i poticaja mora biti puno učinkovitiji", smatra Perić i ističe kako u budućnosti "moramo biti pametniji kod velikih infrastrukturnih ulaganja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara