I. Sanader uputio sućut supruzi i obitelji pokojnog generala Bobetka

U POVODU smrti umirovljenog generala HVa Janka Bobetka predsjednik HDZ-a Ivo Sanader uputio je u osobno i u ime stranke sućut i duboko žaljenje generalovoj supruzi Magdaleni i čitavoj obitelji.

Umro je stožerni general Janko Bobetko, simbol otpora hrvatskoga naroda u borbi za svoju slobodu i jedan od legendarnih zapovjednika Domovinskog rata. Odlazak generala Bobetka odlazak je heroja, visoko moralne osobe i simbola hrvatske borbe za slobodu i očuvanje svoje samostalnosti. To je nenadoknadiv gubitak za cijelu Hrvatsku, stoji u brzojavu sućuti Ive Sanadera obitelji Bobetko.

Djelo Janka Boebetka plemenito je svjedočanstvo slobodarskog duha hrvatskog naroda. Bio je najstariji general, sudionik i borac antifašističke koalicije iz II. svjetskog rata, a zapovijedao je i vodio niz osloboditeljskih akcija i u Domovinskom ratu koji je također bio antifašistički rat. Na čelu Hrvatske vojske branio je svoju Domovinu, svoj narod i građane od agresora koji se usudio prijeći preko granice, doći u tuđu zemlju i ovdje u Hrvatskoj voditi protiv nje rat. Ponosni smo na to djelo generala Bobetka, ponosni smo što smo imali prilike dijeliti s njim njegovu nepokolebljivu želju za pravdom i slobodom. Ponosni samo također što je u Hrvatskoj demokratskoj zajednici vidio ostvarenje svojih političkih ideala i ostao njenim visokim dužnosnikom sve do kraja života. Osoba Janka Bobetka, njegova neumorna energija, idealizam i djelo kojeg nam je ostavio, ostat će neizbrisivi u povijesti našega naroda, kao i u svijesti i srcu svih članova Hrvatske demokratske zajednice, stoji u brzojavu sućuti Ive Sanadera obitelji pokojnog generala Janka Bobetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara