I Tatjana Žužul uhvaćena u laži

I Tatjana Žužul uhvaćena u laži

TATJANA ŽUŽUL u nedavnom je intervjuu ustvrdila da nevladina udruga Leadership forum, koju je osnovao njezin suprug Miomir Žužul, nije poslovala s tvrtkom MTS. Jutarnji list u izdanju od ponedjeljka iznosi podatke koji dokazuju nešto sasvim suprotno, naime na račun MTS-s u periodu u 2003. i 2004. godini Leadership forum je uplatio 109,500 kuna.

Leadership forum osnovao je Miomir Žužul, a ta neprofitna nevladina Udruga registrirana je 24. ožujka 2003. u Zagrebu sa Žužulom kao članom savjetodavnom odbora, Ivicom Mišetićem kao predsjednikom Udruge. Potpredsjednici Udruge su Dubravko Merlić i Tomislav Thur, a Tomislavov mlađi brat Petar je izvršni direktor Udruge.

Udruga bi, prema podacima navedenim pri registraciji, trebala "organizirati obrazovne programe koji će poticati interaktivnu razmjenu znanja, ideja i iskustava", te "prikupljati podatke o iskustvima etičnog poslovanja".

"Jutarnji" piše kako su svi članovi LF-a suradnici i prijatelji Miomira Žužula. Ivica Mišetić direktor je državne zrakoplovne tvrtke Croatia Airlines i predsjednik Nadzornog odbora dioničkog društva Amadeus Croatia. Novinar Dubravko Merlić bio je član Uprave Pliva zdravlja, a Tomislav Thur radio je u hrvatskom veleposlanstvu u Washingtonu u vrijeme dok je Žužul bio veleposlanik, nakon čega je prešao u Atlantic grupu.

Na pitanje u intervjuu Jutarnjem listu o tome kako se financira Leadership forum, Tatjana Žužul odgovorila je sljedeće: "Novac je stizao isključivo iz donacija koje se sakupljaju u organizaciji konferencija. Novac koji eventualno preostaje, iako se to gotovo nikad ne događa, pohranjen je u posebnom fondu za organizaciju daljnjih događaja."

U intervjuu kojeg je autorizirala Tatjana Žužul, vlasnica tvrtke MTS, ustvrdila je da "Leadership forum nikad nije poslovao s tvrtkom MTS".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tvrdnje Tatjane Žužul pokazale su se neistinitima. Naime, Leadership forum je u 2003. i 2004. uplatio točno 109,500 kuna na račun MTS-a.

Valja spomenuti da su Leadership forum, neprofitnu udrugu koju je pokrenuo Miomir Žužul, donirale i neke državne tvrtke, poput Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Croatia Airlines, te Končar u kojem država ima vlasnički udio.

Leadership forum donirale su i brojne druge eminentne hrvatske tvrtke: Atlantic Trade, Atlantic grupa, Cedevita, Neva, Podravka, HT, Tekstil, Amadeus, Coca-Cola, Oracle i Pliva. Ukupan iznos donacija iznosi 827,386 kuna, a troškova LF-a prikazan su kao iznos od 729,500 kuna. Leadership forum od svog je nastanka organizirao dvije konferencije, obje u Dubrovniku.

Jutanji list piše kako je Privredna banka Zagreb, inače jedan od izdašnijih donatora LF-a, poslovna banka obitelji Žužul. PBZ je kreditirala kupnju stana u Gundulićevoj ulici u kojem je trebalo biti sjedište MTS-a, a ista banka kreditirala je i Žužulovog rođaka Ivana Karina za kupnju imovine Imostroja sa 6,3 milijuna kuna.

Za kraj napomenimo da je Ivica Mišetić, predsjednik LF-a i direktor Croatia Airlinesa u razgovoru s novinarom Jutarnjeg lista na pitanje o poslovnim odnosima MTS-a i LF-a odgovorio: "Nikada nismo imali nikakvih poslovnih odnosa s MTS-om."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara