I u Sloveniji političari pokušavaju kraće vrijeme živjeti na radničkoj plaći

U OČITO popularnom medijskom eksperimentu koji se proširio srednjom Europom i dvojica slovenska političara pokušavaju cijeli mjesec preživjeti na prosječnoj radničkoj plaći, deset puta manjoj od one koju dobivaju kao zastupnici u parlamentu, ali su već prvih dana priznali da im to po svoj prilici neće uspjeti.

Zastupnik Nacionalne stranke (SNS) i gradonačelnik rudarskog gradića Trbovlja Bogdan Barovič je priznao da je već prvog dana dogovoreni "radnički" džeparac u protuvrijednosti od 40 hrvatskih kuna premašio za 150 posto. Najprije zato jer se kao strastveni pušač ne može odreći cigareta, ali i zato jer voli posuđivati akcijske filmove iz videoteke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Socijaldemokratski zastupnik Mirko Zamernik kaže pak da mu je akcija pomogla da opet malo osjeti čari obiteljskog života i druženja s prijateljima. Priznao je da je zbog uštede već nekoliko puta jeo ostatke od prijašnjeg dana.

Inače, obojica se zastupnika tuže u svojim zapisima da je njihov posao vrlo težak, a dan satkan od brojnih obveza zbog kojih je teško uvijek razmišljati o tome koliko što košta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara