I u Zagrebačkoj županiji proglašena elementarna nepogoda

I u Zagrebačkoj županiji proglašena elementarna nepogoda

ZBOG nepovoljnih klimatskih prilika i suše, danas je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio elementarnu nepogodu za područje cijele Zagrebačke županije.

Tako se i Zagrebačka županija našla na popisu onih u kojima je nedostatak padalina uzrokovao i nedostatak prinosa u svim poljoprivrednim granama. "Nastavkom sušnog vremena došlo do nepovratnih oštećenja, smanjenja kvalitete i prinosa na svim poljoprivrednim kulturama", stoji u priopćenju poslanom iz Ureda župana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, procjenjuje se kako je elementarna nepogoda uzrokovala smanjenja prinosa između 40 i 70 posto na svim poljoprivrednim kulturama i ribnjacima. Prema prvim procjenama, šteta je veća od 300 milijuna kuna.
 
"Nakon ove županove odluke o proglašenju elementarne nepogode Općinsko, Gradsko i Županijsko povjerenstvo, izvršit će procjenu šteta i objediniti ih s ranijim procjenama štete od suše (štete na žitaricama i uslijed nedostatka pitke vode šteta na ribnjacima) te u zakonskom roku dostaviti Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda", stoji u priopćenju objavljenom na web stranici Zagrebačke županije.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara