I. Z. Čičak: Galićev intervju je gadljiv i smrdljiv

NOVINAR Ivan Zvonimir Čičak na današnjoj konferenciji za novinare održanoj povodom slučaja Farkaš uvredljivim je riječima komentirao intervju koji je glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić dao splitskom tjedniku Feral Tribune.

Čičak je Galićev intervju nazvao gadljivim i smrdljivim, te je konstatirao da se na HRT-u one koji drugačije misle odmah etiketira što govori da je stanje na nacionalnoj televiziji nezdravo.

Rekao je da je glavni ravnatelj taj koji ruši ugled HRT-a, a prema Čičku, Galić to radi svojim "vokabularom i opskurnim ponašanjem prema ljudima koji ne misle kao on".

Galić je u Feralu između ostalog rekao "da ga najviše brinu domaći urotnici koji se služe metodama potkazivanja, olajavanja i opankavanja vlastite kuće ne bi li, po sistemu što gore, to bolje, oni isplivali na površinu".

"A znate što sve izlazi na površinu u mutnim vodama." - kazao je Galić.

HRT-ov glavni ravnatelj se osvrnuo i na nedavno dovođenje Tomislava Marčinka u Orfej, te je rekao kako ga nije na to mjesto postavio radi balansa "lijevih i desnih" snaga u HRT-u, već se opravdao kako je na HRT uvijek nastojao dovesti ljude koji su teže profesionalizmu.

"Neki bi još uvijek silovali televiziju, ali tako da ostanu nevini. To nije moguće, jer bi onaj tko bi silovao televiziju izgubio svoju političku nevinost." - zaključio je Galić.

I.K.
Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara