I zaposleni u zatvoru funkcioniraju u teškim uvjetima

SINDIKAT zaposlenika zatvorskog sustava osvrnuo se u svom priopćenju na nedavna događanja u Kaznionici u Lepoglavi.

Tako u Sindikatu smatraju da se previše izvještavalo o prenapučenim kaznionicama i zatvorima, nekvalitetnim i šturim obrocima, te o službenicima pravosudne policije koji te obroke otimaju zatvorenicima od usta, kao i o općenito teškom položaju zatvorenika.

Napominju kako i zaposlenici u zatvorskom sustavu funkcioniraju u teškim uvjetima, te imaju velik broj prekovremenih sati, kako bi ga mogli održavati. U Sindikatu smatraju kako je moguće poboljšati uvjete jedino uz ogromna ulaganja u moderniji zatvorski sustav, koji je sve veći i veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominju i  kako je tijekom prošle godine uz ograničena sredstva Uprava za zatvorski sustav uspjela popuniti sva radna mjesta u kaznionicama i zatvorima uz natječaj, izraditi elaborat za proširenje kapaciteta Kaznionice u Glini, Zatvora u Zagrebu i Zatvorskoj bolnici, završiti proširenje kapaciteta Zatvora u Zadru i Šibeniku.

Na optužbe o lošoj prehrani zatvorenika u Sindikatu odmahuju rukom, jer jelovnik izrađuje Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, a i pod stalnim je nadzorom zdravstvene službe.

A.P.
Foto: RTL Vijesti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara