IAB Europe domaćin najvećeg internet marketing kongresa

LIDERI vodećih europskih najprestižnijih oglašivača će zajedno nastupiti na prvom ikad Interactive Advertising Bureau Europe (IAB Europe) Kongresu, "Interact", u Bruxellesu 4. i 5. lipnja sa osnovnim ciljem stimuliranja marketinga novih digitalnih medija, što je  prepoznato kao budućnost oglašavanja diljem svijeta, ali i kao ključ za budućnost ekonomije Europske Unije.

Zajedničkom organizacijom 15 različitih IAB uredu diljem Europe, očekuje se dolazak 10.000 delegata sa liste “tko je tko” u europskoj industriji oglašavanja i oglašivača.

Očekivano ulaganje u internet oglašavanje u Europi za 2006. godinu je 8 milijardi eura, u odnosu na 4.6 milijardi eura uloženih u 2005. godini. U Velikoj Britaniji, internet oglašavanje je već prestiglo radio oglašavanje a ove se godine očekuje i da će prestići oglašavanje u dnevnim tiskovinama. Europski e-commerce trenutno raste stopom od 37%, a ukupna online prodaja u Europi je očekivana na razini od 97 milijardi dolara (76 milijardi eura) u 2006. godini (malo preko polovice ukupne prodaje u SAD-u, 186 milijardi dolara).

Uz pripreme Europske komisije da prepravi Europski ugovorni zakon, što će dati adrenalinsku injekciju internet prodaji, i sve češćoj predlaganoj regulaciji diljem Europe, koja ima utjecaj na Internet, ovaj Kongres dolazi u pravo vrijeme za europske oglašivače i internet medije, kako bi se osigurao zajednički rad u svrhu osiguravanja konkurentnosti na ovom brzo rastućem i razvijajućem globalnom tržištu.

Kongres će pružiti informacije od lidera različitih sektora o tome što se treba napraviti kako bi se još više razvio trenutni uspjeh novih medija, nagrađivani case studies će biti prezentirani; ključni aspekti kao povrat na ulaganje (ROI), mjerenje, ankete i ključni aspekt pravne regulacije i pravnog okvira će biti diskutirani i prezentirani.

"Nitko tko sudjeluje u online marketingu si ne smije dopustiti da propusti ovako korisnu priliku za umrežavanjem sa najvećim akterima industrije i da preuzmu i testiraju neke ideje koje im mogu pomoći unaprijediti svoje poslovanje. U Europi si ne smijemo dopustiti zaostatak za SAD-om. Ovo je IAB-ova kontribucija za ubrzanje razvoja europske digitalne ekonomije" - izjavio je predsjednik IAB Europe Alain Heureux.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara