Iako je nezaposlenost pala, Slovenija ulaže 100 milijuna eura u mjere zapošljavanja

Iako je nezaposlenost pala, Slovenija ulaže 100 milijuna eura u mjere zapošljavanja

Ilustracija: 123rf

UNATOČ padu nezaposlenosti na 12 posto Slovenija povećava sredstva za aktivnu politiku zapošljavanja, pa će ove godne za te namjene prema planu vlade namijeniti više od 100 milijuna eura.

Za ovu je godinu za aktivnu politiku zapošljavanja namijenjeno 100,2 milijuna eura, od čega 59 milijuna iz europskog socijalnog fonda.

Proračunska stavka namijenjena politici zapošljavanja znatno je viša nego lani kada je u te svrhe potrošeno 60,6 milijuna eura iz državnog proračuna i europskih fondova, objavila je slovenska vlada u priopćenju nakon redovite sjednice u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programe koji koriste sredstva namijenjena aktivnoj politici zapošljavanja lani je bilo uključeno 23.000 nezaposlenih osoba registriranih na zavodima za zapošljavanje, a posao ih je uspjelo dobiti skoro 60 posto.
Ove godine aktualni su programi subvencioniranja zapošljavanja, te neformalna osposobljavanja mladih i ranjivih skupina za stupanje u radni odnos.

Posebno će se financirati pripravnički staž za mlade i one koji traže prvi posao, a poslodavcima se nude subvencije za zapošljavanje nezaposlenih na najmanje 12 mjeseci za puno radno vrijeme.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara