ICTY: Cilj akcije u RS pronalaženje dokumenata

PRETRES ureda obavještajne službe Republike Srpske, koji u srijedu na više lokacija u RS provode istražitelji Haškog suda (ICTY) i pripadnici SFOR-a, ima za cilj pronalaženje dokumenata koje tamošnje vlasti već dulje vrijeme uskraćuju Tužiteljstvu, izjavila je glasnogovornica Tužiteljstva Florence Hartmann.

Rezultati zajedničke akcije ICTY-a i SFOR-a, koja je u završnoj fazi, još nisu poznati, kazala je Hartmann na redovitoj konferenciji za novinare u Haagu.

"To nije bila akcija uhićenja, već pretresa više lokacija na kojima su se, prema našim informacijama, nalazili traženi dokumenti", rekla je glasnogovornica.

Izražavajući u ime Tužiteljstva zahvalnost SFOR-u na podršci, ona je istaknula da je "dostava dokumenata, kao i uhićenje optuženika, obveza vlasti država i entiteta".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pomoć pripadnika SFOR-a i Policijske misije EU (EUPM), istražitelji ICTY-a ušli su u srijedu ujutro u prostorije Obavještajno-sigurnosne službe (OBS) Republike Srpske u Banjoj Luci, te u područne urede OBS-a u Mrkonjić Gradu, Trebinju, Prijedoru, Bijeljini i Zvorniku.

Lokacije na kojima se obavlja pretres osiguravaju jake snage SFOR-a, a Banja Luku nadlijeću helikopteri SFOR-a.

(Hina) dh rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara