ICTY: Žalbeno vijeće protiv duljih priprema obrane Miloševića

ŽALBENO vijeće Haškog suda (ICTY) odbacilo je u četvrtak zahtjev "prijatelja suda" (amici curiae) da bivšem predsjedniku SRJ Slobodanu Miloševiću produlji rok od tri mjeseca predviđen za pripremu njegove obrane.

Žalbeno vijeće ICTY-a, u odluci objavljenoj u četvrtak, potvrđuje odluku raspravnog vijeća o tromjesečnoj stanci u suđenju kako bi se Miloševiću, koji se brani sam, omogućila priprema svjedoka i dokaza.

U odluci se raspravnom vijeću istodobno predlaže da u nastavku postupka razmotri i mogućnost da se Miloševiću omogući dodatno vrijeme za pripremu izvođenja dokaza, ukoliko bude potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rasporedom suđenja predviđeno je da optužba s izvođenjem dokaza završi 17. veljače, nakon čega slijedi stanka u suđenju, a prvi svjedoci obrane u sudnici se očekuju u drugoj polovici svibnja.

Suđenje Miloševiću, optuženom za genocid u BiH i zločine protiv čovječnosti u Hrvatskoj i na Kosovu, započelo je 12. veljače 2004.

Tužitelji su u svom dijelu dokaznog postupka izveli oko 290 svjedoka a do kraja su ih najavili još 15-ak.

Milošević je najavio izvođenje i više svjedoka od optužbe, a očekuje se da će sud njemu na raspolaganje staviti približno isto vrijeme koje su imali tužitelji, odnosno dvije godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara