Identificirani posmrtni ostaci 11 žrtava Domovinskog rata, trojica bili hrvatski branitelji

Identificirani posmrtni ostaci 11 žrtava Domovinskog rata, trojica bili hrvatski branitelji

POSMRTNI ostaci jedanaest osoba identificirani su danas na Zavodu za kriminalistiku i sudsku medicinu u Zagrebu, pri čemu je utvrđeno kako su među njima i trojica hrvatskih branitelja.

Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti , izvjestila je danas kako su posmrtni ostatci osam osoba pronađeni u Srbiji te po dogovoru s predstavnicima srbijanskog povjerenstva za nestale osobe preuzeti 7. ožujka 2007.

Radi se o posmrtnim ostatcima pet osoba ekshumiranih na groblju u Novom Sadu te triju osoba ekshumiranih na beogradskom groblju Nova Bežanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potraga za zatočenim i nestalim osobama u Domovinskom ratu će se ubrzati.", najavila je Kosor, dodavši kako je to najvažnije humanitarno pitanje u svim pregovorima s mjerodavnim srbijanskim tijelima.

Kosor je također napomenula kako su danas identificirani posmrtni ostatci jedne osobe ekshumirane iz masovne grobnice na Ovčari, a iz koje je ekshumirano ukupno 200 žrtava.

Također su identificirani i posmrtni ostatci jedne osobe ekshumirane iz masovne grobnice na Novom groblju u Vukovaru, pa su od 938 osoba ekshumiranih iz te grobnice, pozitivno identificirani posmrtni ostatci 805 osoba. Posmrtni ostatci jedne osobe ekshumirani su iz pojedinačne grobnice u Erdutu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara