IDS tvrdi kako Eltz nije smio pristati da mu se dodijeli LRH bez natječaja

POTPREDSJEDNICA i saborska zastupnica Istarskog demokratskog sabora (IDS) Dorotea Pešić Bukovac izjavila je danas u Rijeci, komentirajući izjave Georga Eltza o uvjetima poslovanja i privatizaciji u Hrvatskoj, kako je "Eltz trebao tražiti raspisivanje javnog natječaja za prijenos vlasništva Liburnia Riviera Hotela (LRH) a ne pristati da mu se ono dodijeli.

Pešić-Bukovac ustvrdila je na konferenciji za novinstvo kako je Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) "leglo korupcije i kriminala", te najavila da će IDS pokrenuti saborsku raspravu o kuponskoj privatizaciji i zatražiti reformu HFP-a.

Saborska zastupnica IDS-a također je podsjetila na zahtjev IDS-a da se pokrene saborska rasprava o odredbi Zakona o sigurnosti u prometu, po kojoj se ne dopušta vožnja ni s najmanjom količinom alkohola u krvi.

Ocijenila je da su zadovoljeni svi uvjeti da se raspravlja o tom zakonu.

IDS traži povratak najviše dopuštene količine alkohola u krvi na 0,5 promila tvrdeći, uz ostalo, da je broj uzročnika prometnih nesreća s najtežim posljedicama s alkoholom u krvi u rasponu od nula do 0,5 promila zanemariv, u odnosu na one s više od 0,5 promila.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara