IDS: Za smjenu Žužula, ali prethodno mora dobiti priliku da se brani

PREDSJEDNIK IDS-ova saborskog Kluba zastupnika Damir Kajin izjavio je danas da će IDS glasovati za smjenu ministra Miomira Žužula, ali da ministar prethodno mora dobiti priliku da se brani.

Ne brani IDS Žužula, ali brani pravo svakog čovjeka da se brani, rekao je Kajin na konferenciji za novinare, naglasivši da glave ne mogu skidati ni novinari, ni političari.

Upozorio je da su mediji puni kontradikcija, da se samo dan nakon napisa da je Žužul kupio antikni namještaj novcem namijenjenim obrani Blaškića, to odlučno demantira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naglasio je da glavni državni odvjetnik Mladen Bajić mora reći je li bilo nešto sporno oko Imostroja, pa ako odgovor bude pozitivan, a premijer Ivo Sanader ne razriješi Žužula, treba ići protiv Vlade.

Kajin za Bajića kaže da je akvizicija bivše vlasti, priznaje da je i IDS glasovao za njega, ali i poručuje da tako ne bi postupio da je znao da će za neke slučajeve tražiti politička stajališta u Vladi.

Predsjednik IDS-ova Kluba ogorčen je zbog optužbi da se IDS u aferi Žužul distancirao od ostale oporbe zbog toga što je predsjednik IDS-a i župan Istarski Ivan Jakovčić prošli vikend dobio premijerovu potporu za ključne istarske projekte.

IDS-ov saborski zastupnik Valter Drandić ističe da se radi o konkretnoj, operativnoj suradnji Istre i države, koja ne znači političku podršku ni HDZ-u, ni Vladi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara