Iduće godine počinje cjelovita obnova vukovarske bolnice

Ministar zdravstva i potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang rekao je danas u Vukovaru kako iduće godine počinje cjelovita obnova vukovarske Opće bolnice.

Na konferenciji za novinare, održanoj u povodu 6. kongresa hrvatskih bolnica koji je danas počeo u Vukovaru, ministar zdravstva je kazao da će se bolnica obnavljati kreditnim sredstvima Vijeća Europe.

"Pregovori oko tog kredita još uvijek traju, ali vjerujemo da će on iznositi oko 100 milijuna kuna", dodao je procijenivši kako će obnova potrajati najmanje tri godine, a osim građevinskog dijela, obnova podrazumijeva i nabavu nove opreme.

Prema Hebrangovim riječima, Opća bolnica u Vukovaru jedna je od četiriju bolničkih ustanova u Hrvatskoj koje imaju poseban status u zdravstvenom sustavu RH. Pored vukovarske, to su još bolnice u Gospiću, Ogulinu i Pakracu. Zbog težeg socijalno-gospodarskog okružja u kojem djeluju, te se ustanove ne mogu uklopiti u normative hrvatskog zdravstvenog sustava, rekao je Andrija Hebrang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema riječima ravnatelja Hrvatskog zvoda za zdravstveno osiguranje Većeslava Bergmana, hrvatske bolnice, njih ukupno 63, troše oko 50 posto proračunskih sredstava namijenjenih zdravstvu.

"U HZZO-u smo kvalitetno posložili analitiku, te sada znamo za svaku kunu gdje je potrošena", rekao je Bergman.

Na 6. kongresu hrvatskih bolnica, koji se 24. i 25. rujna održava u Pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru, sudjeluje 130 sudionika, a glavne su teme kongresa - strategija i vizija menadžmenta bolničkog sustava u RH, izazov produktivnosti i kvaliteti bolničkih usluga te medicinska sestra i rukovođenje.

(Hina) xždra ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara