Idućeg tjedna rezultati nove obdukcije na tijelu Britt Lapthorne

Idućeg tjedna rezultati nove obdukcije na tijelu Britt Lapthorne

DALE LAPTHORNE, otac Australke Britt Lapthorne, koja je pronađena mrtva u moru pokraj Dubrovnika, danas će se sastati sa čelnicima australske policije. Na sastanku će se raspravljati o svim propustima, što hrvatske policije, što australskih vlasti, u slučaju Brittinog nestanka i smrti.

Brittin otac je Herald Sunu tekao kako sa predstavnicima australske policije prvotno želi raspraviti o tome zašto su obitelj o Brittinom nestanku izvijestili sa pet dana zakašnjenja. Naime, obitelj je za nestanak doznala tek 24. rujna, a nestanak je dubrovačkoj policiji prijavljen 19. rujna.

Podsjetimo, Britt Lapthorne je posljednji put viđena u noći sa 17. na 18. rujna. Nestala je nakon posjeta noćnom klubu Fuego u Dubrovniku, a izbacivač je njenom bratu Darrenu rekao da ju je vidio kako odlazi u društvu dvojice muškaraca i pet djevojaka. Njeno tijelo je pronađeno 6. listopada. Iako je policija prvotno rekla kako su uvjereni da leš ne pripada Britt, 10. listopada su izvijestili o rezultatima DNK analize, koja je pokazala da je ipak riječ o mladoj Australki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati detaljne obdukcije dodatno su šokirali njenu obitelj - navedeno je kako je nemoguće utvrditi stvaran uzrok smrti. Policija je uvjerena kako Britt nije umrla nasilnom smrću, a lešu nedostaju šaka, stopalo, dio nadlaktice, natkoljenice i čeljusti te pluća. Jedina je neoštećena ostala lubanja, na kojoj, prema nalazu obdukcije, "nema vidljivih traumatskih promjena". Brittina obitelj je zatražila novu obdukciju koja se provodi u Australiji. Rezultati te obdukcije bi trebali biti gotovi idućeg tjedna.

I.M.
Foto: Facebook

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara