IGH i crnogorski Monteput potpisali ugovor vrijedan 278 tisuća eura

INSTITUT građevinarstva Hrvatske i crnogorsko državno poduzeće Monteput potpisali su u Podgorici ugovor koji uključuje izradu glavnog projekta i prateće studije za izgradnju brze prometnice kroz Crnogorsko primorje.

Planirana prometnica vrijedna 278 tisuća eura pružat će se 110 kilometara od Debelog brijega do granice s Albanijom, kod Sukobina, ali najprije treba izraditi projekt i studiju opravdanosti tog projekta. Kako tvrdi direktor Monteputa, Ratko Ivanović, ova će prometnica imati veliko značenje za razvoj prometa, turizma i gospodarstva Crne Gore.

Buduća brza prometnica nastavljat će se na postojeću koju Hrvatska gradi od Dubrovnika do Debelog brijega: "Ovom cestom bit ćete povezani s mrežom autocesta u Hrvatskoj, ali i zapadnoj Europi", rekao je zamjenik generalnog direktora Instituta građevinarstva Hrvatske Aleksej Dušek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbitniji i ključni trenutak gradnje ove prometnice bit će most Verige u Bokokotorskom zaljevu čija će maksimalna visina biti 58 metara, nakon prvotno planiranih 53 metara. Kompatibilnost Jadransko-jonske autoceste i brze crnogorske prometnice je neupitna, tvrde u Monteputu, te neće biti nikakvih sukobljavanja s planovima gradnje.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara