Ikea pred vratima Hrvatske: Skuplja se potrebna dokumentacija

Ikea pred vratima Hrvatske: Skuplja se potrebna dokumentacija

Tekst: Z.Jagodić
Foto: Ikea

NAKON što je u listopadu 2009. godine otvoren jedan trgovački centar švedske Ikee u blizini Trsta, u mjestu Villesse, uskoro se planira otvaranje centara u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. S obzirom na to da se vjeruje da Hrvatska ima potencijala za više od jednog Ikeina centra, najuspješnija švedska tvrtka koja se bavi prodajom namještaja, osim u blizini Zagreba, planira otvoriti i prodajni centar u Dalmaciji. Iako se spekuliralo da će to biti u Šibeniku, Ikein PR menadžer za Hrvatsku Igor Štefanac nije želio otkriti u koji se dalmatinski grad Ikea planira doseliti.

Prema Štefančevim riječima, "projekt prve Ikea robne kuće i trgovačkog centra u Hrvatskoj, Zagreb istok, kreće se u dobrom smjeru, a sukladno svim relevantnim nacionalnim zakonima i propisima." Štefanac je dodao kako je švedska tvrtka trenutačno u fazi dobivanja konačnog odobrenja na Prostorni plan od Hrvatske vlade i lokalnih vlasti te postizanja dogovora oko prometnog rješenja s Hrvatskim autocestama. "Tek kad dobijemo sva rješenja, moći ćemo precizno odrediti datum početka radova i otvaranja Ikeina trgovačkog centra i robne kuće u Hrvatskoj", rekao je Štefanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recesija nije utjecala na poslovanje ove švedske tvrtke pa Ikea planira potrošiti milijarde eura na otvaranje svojih dućana u ovome dijelu Europe.

Ikeine trgovine bi se trebale otvoriti u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Ikeini planovi su otvaranje 3-4 prodavaonice u Srbiji, dvije u Hrvatskoj i jedne u Sloveniji, a nakon toga planiraju ulazak i na albansko tržište.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara