Ikea uskoro u Zagrebu

Ikea uskoro u Zagrebu

ŠVEDSKI maloprodajni lanac namještaja Ikea dolazi u Hrvatsku zaključno s 2011. godinom čime su okončana višegodišnja nagađanja o gradnji tog trgovačkog centra u Hrvatskoj.

Lokacija novog trgovačkog centra bit će istočni dio Zagreba, Rugvica u blizini Domovinskog mosta što je od samog središta zagreba udaljeno 23 kilometra. Podsjetimo, Ikea je nedavno poslala pismo namjere općini Rugvica pokraj Zagreba u kojem je iskazala interes za gradnju prodajnog centra Ikee i trgovačkog centra, ukupne bruto površine 392 tisuće četvornih metara.

Gradnja trgovačkog centra trebala bi početi 2009. godine, a otvorenje je planirano za 2011. godinu, piše Lider Press. Službena potvrda ove javne tajne zakazana je za 4. studenoga kada će detalji biti otkriveni na konferenciji za novinstvo. Osim širenja na Hrvatsku, Ikea planira otvarati svoje lance trgovina i u susjednoj nam Sloveniji te u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkup privatnih parcela u općini Rugvica od strane Ikee već je započeo po prosječnoj cijeni od 65 eura po četvornom metru. Za T-portal Ivan Remenar, načelnik općine Rugvica, izjavio je:

"Trgovački centar bit će podijeljen na dva dijela, jedan na Ikeu, a ostatak bi bio trgovački centar općeg tipa. Zaposlit će 1.500 ljudi, a od komunalnog doprinosa i poreza općina će dobiti oko 36 milijuna kuna, što je tri puta više od sadašnjeg godišnjeg proračuna".

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara