ILAČA: PRIKAZAN KRIŽNI PUT

U Ilači u Vukovarskosrijemskoj županiji večeras su članovi KUDa "Matija Gubec" u slavonskim nošnjama prikazali križni put, a nazočni su bili i članovi više KUDova iz Slavonije i Baranje, njih 500tinjak, također u narodnim nošnjama, te više od 2000 mještana i gostiju iz Vukovarskosrijemske i Osječkobaranjske županije, koji su pratili Križni put s upaljenim lampionima.

Uprizorenje molitveno-scenskog Križnog puta počelo je u parku ispred Svetišta "Gospe ilačke" u tzv Maslinskom vrtu, a potom u dvorištu svetišta gdje je održano suđenje Isusu, stavljanje krune od trnja i potom hod križnim putem kroz selo do crkve Svetoga Jakova .

Komentirajući postaje Križnoga puta, župnik Krešimir Aračić, upućivao je vjernicima poruke koje su, kako je rekao, "itekako potrebne današnjem čovjeku". Upravo ovaj dio Slavonije "prošao je svoj križni put tijekom Domovinskog rata i teških dana progonstva" rekao je župnik Aračić, podsjetivši da je u Ilači ubijeno 28 mještana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svetište "Gospe ilačke" je poznato marijansko svetište, gdje se po riječima župnika Aračića 1867. godine ukazala Majka Božija, sedam godina nakon Lourdesa. Dodao je kako je to "jedino hrvatsko svetište gdje je Crkva provela potpuno ispitivanje i priznala ukazanje upravo kao i u Lourdesu". U svetištu je izvor vode koju brojni hodočasnici tijekom cijele godine koriste kao čudotvornu vodu.

(Hina) xvsik yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara