Ilok: potpisan ugovor o kupnji zgrade za sudove

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i predsjednik Općinskog suda u Iloku Željko Đerđ potpisali su danas u Iloku ugovor o kupnji bivše zgrade iločkog "Iteksa" za potrebe smještaja Općinskog i Prekršajnog suda u tom gradu.

Da bi Općinski sud u Iloku mogao početi s radom, Ministarstvo pravosuđa osiguralo je financijska sredstva za osnovno opremanje radnih prostorija i sudnica, a prijedlogom državnog proračuna za 2005. predviđeno je osiguranje sredstava za projekte dokumentacije i opremanje zgrade u iznosu od dva milijuna kuna, rekla je Vesna Škare Ožbolt dodajući kako je do sada za područje Iloka bio nadležan Općinski sud u Vukovaru.

"Procijenili smo da se na ovo područje vratio velik broj ljudi kojima je potrebno pružiti kvalitetnu pravnu uslugu", ocijenila je Vesna Škare Ožbolt zaključivši kako će se, kada profunkcionira Općinski sud u Iloku, a to će se dogoditi sredinom listopada, znatno rasteretiti Sud u Vukovaru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanosti potpisivanja ugovora o kupnji bivše zgrade "Iteksa", za što je Ministarstvo pravosuđa izdvojilo 1,7 milijuna kuna, nazočni su bili i vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer i gradonačelnik Iloka Zvonimir Dragun.

(Hina) xžd ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara