Ilok: predstavljen album razglednica s motivima Šarengrada

U Muzeju grada Iloka danas je predstavljen album razglednica i mapa reprodukcija razglednica s motivima Šarengrada, prigradskoga iločkog naselja iz zbirki Branka Božića iz Vukovara i Muzeja grada Iloka. L

Najstariji motiv Šarengrada je litografija Jakoba Alta i Fridricha Adolfa Kunike, tiskana oko godine 1822., rekao je predstavljajući album i mapu ravnatelj Muzeja grada Iloka Mato Batorović.

Po njegovim riječima, prve razglednice Šarengrada i Iloka tiskao je Zavod umjetnina Dragutina Schwidernocha iz Beča. Najstarija razglednica nastala je oko godine 1899. U albumu je 19 motiva Šarengrada koji se na razglednicama pojavljuju sve do godine 1965.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O turističkoj vrijednosti danas predstavljenog albuma razglednica i mapa reprodukcija razglednica Šarengrada govorila je direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić, a u programu u povodu blagdana Sv. Petra i Pavla, zaštitnika Šarengrada, sudjelovali su učenici šarengradske Osnovne škole dr. Franje Tuđmana, te Zajednice "Cenacollo" iz Šarengrada.

(Hina) xždra yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara