Imenovan V.D. ravnatelj Kliničke bolnice Sestara Milosrdnica

UPRAVNO vijeće Kliničke bolnice Sestre milosrdnice izabralo je na današnjoj sjednici za vršitelja dužnosti ravnatelja te ustanove dosadašnjeg pomoćnika ravnatelja za financije Josipa Krausa, doznaje se danas iz te bolnice.

Nakon današnje ostavke dosadašnjeg ravnatelja Zvonimira Kusića, Kraus će tu dužnost obavljati do isteka Kusićeva mandata 29. rujna, kada će je preuzeti novoizrabrani ravnatelj Marko Duvnjak.

Kusić, zamjenik ravnatelja Mladen Belicza te trojica članova Upravnog vijeća podnijeli su danas neopozivu ostavku na svoje dužnosti zbog, kako su naveli u priopćenju, prijetnji koje su im upućene. Do više informacija o tome tko im je i kako prijetio nije se moglo doći.

Ostavka je uslijedila nakon što su uputili zahtijev ministru zdravstva da poništi imenovanje novog ravnatelja bolnice Marka Duvnjaka, koji je kao jedini kandidat izabran nakon provedenog natječaja u srpnju. Duvnjak je, prema pribavljenom pravnom tumačenju koje su uputili ministru, izabran na protupravan i nezakonit način.

Ministar Vlahušić izjavio je kako je danas primio Kusića i Beliczu, koji su mu spominjali prijetnje, ne preciziravši tko im je i kako prijetio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlahušić je dodao kako je, na temelju pravnog tumačenja koje mu je dostavljeno iz bolnice, konzultirao Vladin Ured za zakonodavstvo i pravnu službu Ministarstva zdravstva. "Obje službe su utvrdile da prilikom izbora ravnatelja nije povrijeđen ni jedan pravni akt", izjavio je Vlahušić.

Ocijenio je kako se cijela situacija oko izbora ravnatelj u KB Sestre milosrdnice zloupotrebljava zbog toga što nisu bila dva kandidata za ravnatelja jer je jedan odustao.

Na natječaj za ravnatelja prijavili su se Kusić i Duvnjak, ali je Kusić neposreno pred sjednicu Upravnog vijeća na kojoj se odlučivalo o izboru ravnatelja povukao svoju kandidaturu smatrajući da se političkim pritiscima željelo spriječiti njegov ponovni izbor na to mjesto.

(Hina) mt ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara