Imenovanja u Ustavnom sudu

USTAVNI sud je na jučerašnjoj sjednici zatvorenoj za javnost imenovao zamjenicu predsjednika suda, te predsjednike i članove devet ustavnosudskih vijeća, priopćeno je danas iz tog suda.

Nakon što je prošlog tjedna za predsjednika suda izabran Petar Klarić na njegov je prijedlog, sukladno Poslovniku suda, za zamjenicu predsjednika izabrana Jasna Omejec koja je, kao i Klarić, obnašala dopredsjedničku dužnost za vrijeme dok je na čelu suda bio Smiljko Sokol.

Uz Željka Potočnjaka, koji je izabran za predsjednika šesteročlanog Vijeća za odlučivanje o ustavnim tužbama, Jasna Omejec ponovno je izabrana za predsjednicu drugog takvog vijeća.

Za predsjednice dvaju šesteročlanih vijeća za odlučivanje o žalbama protiv odluka Državnog sudbenog vijeća o razrješenju sudačke dužnosti i stegovnoj odgovornosti sudaca izabrane su Agata Račan i Emilija Rajić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne čelu tročlanog Vijeća za rješavanje postupovnih pretpostavki za odlučivanje o ustavnim tužbama i dalje je Milan Vuković.

Za predsjednike četiri vijeća za izbore izabrani su Nevenka Šernhorst, Mario Kos, Marijan Hranjski i Ivan Matija.

Od 12 sudaca, bez predsjednika suda, njih devet imenovano je na neku od deset dužnosti u sudu. Ivan Mrkonjić, Smiljko Sokol i Vice Vukojević, koje Klarić nije predložio ni za jednu predsjedničku dužnost, imenovani su kao i svi ostali suci za članove u više ustavnosudskih vijeća.

Petar Klarić nije član niti jednog vijeća budući da obnaša predsjedničku dužnost.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara