IMENOVANO ŠEST SUDACA U ZAGREBAČKI OPĆINSKI SUD

Državno sudbeno vijeće (DSV) imenovalo je danas u zagrebački Općinski sud šest sudaca između 59 kandidata.

Broj zainteresiranih za sudačka mjesta u zagrebačkom Općinskom sudu bio je i veći ali ih je devet zakasnilo s prijavom na oglas, a dvoje nije priložilo potpunu dokumentaciju.

Za suce su imenovani Ivanka Birkić-Šarić, Ivana Galić, Zrinka Perić, Nikola Ramušćak, Lidija Repar Habulinec i Rahela Valentić.

Rahela Valentić izabrana je nakon ponovnog glasanja jer je dobila šest glasova DSV-a kao i Jadranka Liović Merkaš.

Troje novih zagrebačkih sudaca su sudski savjetnici, dvoje su bili suci na sudovima izvan Zagreba, a jedna je iz državnog odvjetništva. DSV je pri imenovanju vodio računa da se ne izaberu samo kadrovi iz sudstva te o želji sudaca da se vrate u Zagreb.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučivanje o imenovanju u zagrebački Općinski sud djelomice je olakšalo prethodno imenovanje sedam sudaca u Općinski sud u Zaprešiću za koji je konkurirao 41 kandidat.

U taj sud su imenovani Zvonimir Dodig, Robert Jambor, Joško Meštrov Uroda, Ika Peranović, Siniša Radanović koji je već ranije imenovan za predsjednika tog suda, te Dijana Rizvić i Maja Sarić.

Veliki broj kandidata javio se na oglase za oba suda, a članovi DSV-a smatrali su da u zaprešički sud, koji tek počinje s radom, treba izabrati kandidate s više sudačkog iskustva.

Imenovani su i suci više općinskih i prekršajnih sudova za koje je zanimanje kandidata bilo puno manje nego li za zagrebački i zaprešički sud.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara