Imigranti u Helsinkiju osumnjičeni za seksualno napastovanje: Pipkali su žene i lizali ih po licu

Imigranti u Helsinkiju osumnjičeni za seksualno napastovanje: Pipkali su žene i lizali ih po licu

Screenshot: YouTube

POLICIJA u glavnom gradu Finske objavila je da su zabilježeni slični događaji u novogodišnjoj noći kao oni u Koelnu koji već tjednima dižu tenzije diljem Europe, javlja Telegraph.

Policija u Helsinkiju istražuje 15 slučajeva seksualnog napastovanja žena nedaleko centra grada, a za napade se sumnjiči strance od kojih su većinu činili, pretpostavlja se, tražitelji azila.

Policija je primila prijave za jedan slučaj silovanja, dva pokušaja silovanja te 12 slučajeva seksualnog napastovanja koje su počinile grupe između 10 i 20 ljudi koji su se motali centrom grada u novogodišnjoj noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Seksualno uznemiravanje sastojalo se od pipkanja i štipanja žrtava te lizanja njihova lica koje su činili napadači", rečeno je u izvješću.

"Pojedinci iz ovih grupa ovo su izveli s predumišljajem. Neki su okružili žrtve dok su drugi radili aktivnosti koje sadrže elemente zločina", rečeno je.

"U tri slučaja identificirali smo napadače koji su tražitelji azila. Napadači u drugim slučajevima također imaju slične karakteristike", rekao je deteektiv Jonna Turunen za Reuters.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara