IMO: Škola novinarstva za praćenje ulaska Hrvatske u EU i NATO

U Institutu za međunarodne odnose (IMO) danas je predstavljena Škola novinarstva za praćenje procesa ulaska Hrvatske u Europsku uniju i u NATO, koju Institut organizira u suradnji s udrugom Europressom.

Ravnatelj IMO-a Mladen Staničić istaknuo je da je važna i potrebna transparentnost procesa i događaja u postupku primanja Hrvatske u Europsku uniju i NATO, čemu uvelike mogu pridonijeti mediji, kojih je uloga vrlo bitna. Stoga će Škola medijima pomoći da što bolje spoznaju tu problematiku, a i nama će pomoći u daljnjoj edukaciji o tim pitanjima, ocijenio je Staničić.

Polaznicima, novinarima i onima koji će to tek postati predavat će 50-ak profesora, novinara i političara iz Hrvatske i inozemstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predviđeno je da će Škola trajati oko tri mjeseca ili oko 110 sati, raspoređenih od polovice ožujka do polovice lipnja, a njezin voditelj je i direktor Europressa Drago Pilsel.

Na predstavljanju Škole rečeno je da će školarina biti oko 500 eura.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara