Imotski: Djelatnici ureda za obranu i dalje prosvjeduju u uredu u koji su se zatvorili

ČETVORICA djelatnika Ureda za obranu u Imotskom koji su se danas zatvorili u Uredu nakon što su doznali da su raspoređeni na skrb Ministarstva obrane, tamo su ostali i preko noći, tražeći jamstvo da neće ostati bez posla.

S njima je još načelnik Uprave za obranu iz Splita Ivica Tomašević, koji je jutros stigao u Imotski kako bi pokušao naći neko rješenje za nastalu situaciju.

Imotska Hvidra će pred Uredom održati prosvjed podrške djelatnicima u srijedu u 11 sati, umjesto, kako su ranije najavili, sutra.

U Ured za obranu u Imotskom su se jutros zatvorili njegov predstojnik Ljubomir Mustapić i djelatnici Ante Milas, Ivica Petric i Marija Zdilar. Oni tvrde da ne kane izići dok ne dobiju jamstvo da neće ostati bez posla te poručuju da su spremni na sve i da ih iz Ureda ´mogu samo mrtve izvući´. Milas, otac troje djece, prijetio je da danas će se baciti kroz prozor.

Rješenjima koja su dobili predviđeno je da, ovisno o dužini radnog staža, na skrbi Ministarstva obrane budu od dva do šest mjeseci, a ako im se za to vrijeme ne nađe radno mjesto u skladu s njihovom stručnom spremom, bili bi poslani na zavod za zapošljavanje.

Djelatnici Specijalne policije, kako se doznaje, neće intervenirati i upasti u Ured za obranu, jer čekaju da se postigne miran dogovor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara