IN2 u 2004. ostvario dobit od dva milijuna kuna

SOFTVERSKA tvrtka IN2 u 2004. godini ostvarila je ukupni prihod od 37,88 milijuna kuna, što je 16,4 posto više nego godinu ranije, te dobit od oko dva milijuna kuna, istaknuto je danas na konferenciji za novinare održanoj u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade.

Predstavljajući rezultate poslovanja u 2004. godini Tanja Pušelj Ostroški, izvršna direktorica tvrtke IN2, rekla je kako je najveći udio prihoda, nešto više od 17 milijuna kuna ili oko 45 posto prihoda ostvareno u javnom sektoru. Drugi po veličini tržišni segment bio je onaj financijski koji je u ukupnim prošlogodišnjim prihodima tvrtke sudjelovao sa 22 posto ili 8,3 milijuna kuna. 82 posto ukupnog prihoda IN2 ostvario je na domaćem tržištu, a na stranom tržištu 18 posto.

Kao grupa IN2, u čijem su sastavu tvrtke u Zagrebu, Sarajevu, Kopru te tvrtka INsig2, ostvarila je prihod od šest milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima direktora Ante Mandića, IN2 do kraja godine ima za cilj povećati prihode za 14 posto na 43,36 milijuna kuna. Planira se povećanje izvoza na 22 posto ukupnih prihoda, te povećanje dobiti od 51 posto. Poslovni plan za ovu godinu menadžment tvrtke IN2 temelji na nekolicini pretpostavki među kojima valja istaknuti povećanje potražnje javnog sektora, povećanje broja korisnika proizvoda i usluga u financijskom sektoru osobito na području regije te povećanje broja outsourcing korisnika. 

Mandić je, pozivajući se na provedbeni plan e-Hrvatska 2007, ustvrdio kako IN2 ima adekvatna rješenja za javni sektor, što ponajbolje potvrđuju i dosadašnja kvalitetna rješenja implementirana u Ministarstvu pravosuđa, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, Hrvatskoj narodnoj banci te Središnjem državnom uredu za upravu. Tvrtka će sudjelovati i u vrijednim projektima u Sloveniji, te u mirovinskoj reformi u Makedoniji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara