Ina: Dragičević eko udruge ne smatra marginalnim skupinama

REAGIRAJUĆI na pisanja nekih medija te reakcije na njih, posebno sisačke ekološke udruge "SEA", Ina se oglasila priopćenjem u kojem se navodi da su eko udruge krivo shvatile da je Dragičević ciljao na njih. "Predsjednik Uprave Ine ne smatra ekološke udruge marginalnim skupinama i govoreći o tome pred novinarima, nije ciljao na njih. Žao nam je ako su se neke udruge ili pojedinci krivo prepoznali.", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, sisačka eko udruga je regirala nakon interpretacija Dragičevićevih izjava s konferencije za novinare u petak, 23. ožujka na kojoj su predstavljeni rezultati poslovanja kompanije.

"Kada je govorio o marginalnim skupinama i pojedincima, čiji su javni istupi često u funkciji ometanja i omalovažavanja napora Ine u modernizaciji rafinerija u Sisku i Rijeci, Dragičević ni u jednom trenutku nije spomenuo ekološke udruge, niti je ikoga imenovao. Štoviše, na izravna pitanja zašto se obrušava na ekološke udruge, Dragičević je odgovorio da se "nije obrušio na udruge, nego da upozorava na događaje koji se stalno ponavljaju, i to uvijek kada INA donosi neke važne odluke". Ovaj se citat mogao pročitati i u nekim medijima, koji su izvještavali sa spomenute konferencije za novinare", navodi se u priopćenju.

Nadalje, navodi se da Dragičević stoji iza svojih izjava o marginalnim skupinama i pojedincima, "koji su prilično javno aktivni i kojima se u nekim medijima posvećuje prostor koji ne zaslužuju".

U priopćenju se pojašnjava i Dragičevićeva izjava vezana uz alternativnu energiju. "Navodeći egzaktne podatke, predsjednik Uprave je samo izrekao činjenicu da takva goriva ne mogu biti zamjenska, nego samo alternativna. Dragičević ni u kom slučaju nije protiv alternativnih izvora energije, niti je to u petak izjavio", stoji u priopćenju.     

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara