INA i Croatia osiguranje u borbi za treću mrežu

INA i Croatia osiguranje u borbi za treću mrežu
KAKO neslužbeno saznaje Večernji list, na natječaj za trećeg mobilnog operatera javit će se konzorcij H Plus telekom, čiju glavnu snagu čine Croatia osiguranje i INA.

U konzorciju H Plus telekom, uz Croatia Osiguranje i INA-u, još su tri male i srednje tvrtke koja imaju iskustva u mobilnim komunikacijama na domaćem i stranom tržištu. Navodno se pregovara i o udruživanju s konzorcijem kojeg će činiti strani operater i dvije domaće tvrtke.

U Croatia osiguranju nisu mogli komentirati informacije, jer je, piše Večernji list, predsjednik uprave Croatije osiguranja Hrvoje Vojković na službenom putu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U INA-i pak ne spominju udruživanje s H Plus telekomom, već napominju da su spremni na suradnju ako i kada Match Telekom dobije koncesiju, i to isključivo, piše Večernji, na komercijalnoj osnovi. U pozadini Match Telekoma je Monaco telekom, koji je prije nekoliko mjeseci navodno odustao ulaganja u Hrvatsku.

Konzorcij H Plus telekom na natječaj ne planira ići kao dioničko društvo, već će se pojaviti kao novoregistrirana tvrtka koja će imati ugovore o prijenosu vlasništva s partnerima. No, strahuju da bi Vlada pod pritiskom mogla koncesiju dati stranom operateru. U H Plus telekom predviđaju da bi mogli preuzeti 20 posto tržišta i omogućiti jeftinije mobilno telefoniranje.

Čini se kako će 27. rujna, kada je krajnji rok za predaju ponude, stići manje ponuda nego što se očekivalo jer potencijalni kandidati pregovaraju o udruživanju. Prema neslužbenim informacijama za 3. mrežu borit će se tek 5 ponuđača.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara