Ina: Lož ulje lošije kvalitete u Rakovu Potoku, Klinča Selu, derivati u Solinu

DOMAĆINSTVIMA u Rakovu Potoku, Klinča Selu i Pavučnjaku kojima je dostavljeno lož ulje lošije kvalitete ono je dovezeno istom autocisternom vanjskog autoprijevoznika, a u Ini pretpostavljaju da je do degradacije (onečišćenja) došlo isključivo u toj autocisterni, priopćeno je danas iz Ine.

Prije dva dana, 18. veljače za 16 domaćinstava u tim mjestima auto-cisternom je dostavljeno lož ulje čijim su korištenjem nastali problemi s pećima.

Iz Ine ističu da su nakon pritužbi povukli istočeno loživo ulje i zamijenila ga drugim.

Kako je priopćeno iz Ine, svim kupcima koji su reklamirali lož ulje ono je dovezeno istom auto-cisternom vanjskog autoprijevoznika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analiza lož ulja u spremniku iz kojega se istakalo, a radi se o tri milijuna litara, pokazala je da je gorivo u spremniku standardne kvalitete. Kako je toga dana isporučeno više od 700 tisuća litara lož ulja, na čijem je razvozu bilo angažirano 80 auto-cisterni i nije zaprimljena ni jedna reklamacija, u Ini pretpostavljaju da je do degradacije (onečišćenja, a najčešće je riječ o vodi ili mulju) došlo isključivo u toj jednoj auto-cisterni.

Osim problema s lož uljem, iz Ine su danas izvijestili i lošijoj kvaliteti bezolovnog motornog benzina (BMB 95) na pojedinim benzinskim postajama u Poslovnoj jedinici Solin.

INA je prvi prigovor vozača na to gorivo zaprimila 14. veljače, a odmah nakon toga prekinuta je prodaja i provedeno ispitivanje kakvoće. Analiza je potvrdila sumnje u degradaciju goriva koje je stoga u cijelosti zamijenjeno. Postupak utvrđivanja uzroka degradacije i odgovornosti je u tijeku, a u slučaju da su neki kupci pretrpjeli štetu INA će je svima nadoknaditi, priopćili su iz Ine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara