ina: neće biti redukcija plina, jer su dužnici platili dug ili dali garancije za plaćanje

Lokalni distributeri plina koji su Ini dugovali za plin izmirili su ta dugovanja i sveli ih na jednu fakturu, odnosno očitovali se i dali pravovaljane garancije za plaćanje ostatka duga u dogovorenim rokovima, pa INA nema razloga, niti će pristupiti redukcijama ili obustavi isporuke plina prema tim distributerima, izvijestili su danas iz Ine. L

INA je tim lokalnim distributerima bila poslala opomene zbog neizvršavanja ugovornih obveza, te početkom tjedna navela o kojim je distributerima riječ.

Iz Ine priopćavaju da je "Plinodomu" Đurđenovac nastavljena isporuka plina, koja je obustavljena 3. rujna zbog većih iznosa dugovanja. Taj je distributer izmiro veći dio duga, a za ostatak dao pravovaljane garancije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Toplina" iz Slavonskog Broda očitovala se o naplati tekućih dugovanja za isporučeni plin, dok je pitanje ranijih dugovanja predmet razgovora o reprogramu toga duga, ističu iz Ine.

Iz Ine napominju da je u medijima došlo do pogreške vezane za dužnika iz Bjelovara. Ini za plin nije bio dužan "Elektrometal" d.d. Bjelovar, nego izravni industrijski potrošač Česma Energana d.d. Bjelovar, navode iz Ine.

No, iz Ine također ističu kako su neki od lokalnih distributera, nakon javnog objavljivanja imena, "u javnost iznijeli nepotpune i netočne podatke, pokušavajući svoje potrošače uvjeriti da nije bilo nikakvih poteškoća sa Inom oko naplate plina, i da ih je INA bez osnove prozvala". "Već iz njihovih izjava je vidljivo da su dugovanja postojala - dvije ili tri fakture - i da su ih tek nakon primitka opomene podmirili", ističu iz Inine Službe za odnose s javnošću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara