INA osigurava plaće za radnike sisačke Željezare

UPRAVA Ine na popodnevnoj je sjednici odlučila osigurati 10 milijuna kuna za isplatu plaća radnicima sisačke Željezare za siječanj i veljaču.

Ta je odluka u skladu s najavama da će Ina pomoći u isplati plaća zaposlenicima Željezare, izvijestila je Inina Služba za odnose s javnošću.

Kako je za Hinu izjavio član Odbora vjerovnika i predstavnik Željezarine Koordinacije za opstojnost Ivica Kenda, Odbor je danas popodne na sjednici u Sisku izdao suglasnost za pozajmice za isplatu minimalnih plaća za siječanj i veljaču za 1700 radnika Željezare i oko 250 radnika Remonta Capraga.

Koordinaciju je, po Kendinim riječima, danas popodne Ministarstvo gospodarstva obavijestilo da je novac za plaće osiguran preko Ine i da će sutra biti na računu Željezare te da način i vrijeme isplate ovise o Stečajnoj upravi, s tim da je moguća isplata plaća i potkraj ovog tjedna.

"Čekat ćemo plaću sutra do 12 sati i ako ju ne dobijemo, sastat će se Koordinacija i odlučiti o daljnjim potezima, jer je Vlada 6. ožujka odlučila da će radnici plaće dobiti ovaj tjedan", poručio je Kenda.

(Hina) malj dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara