INA: Poduzimamo sve da se emisija sumporih tvari u Sisku svede na minimum

REAGIRAJUĆI na utvrđenu lošu kakvoću zraka u Sisku, za što je okrivljena sisačka Rafinerija, INAa u priopćenju ističe da poduzima sve kako bi emisija sumpornih tvari bila svedena na minimum.

U priopćenju se navodi da je INA osigurala sredstva za dovršenje postrojenja za izdvajanje sumpora, koje će biti dovršeno za dvije godine,

"Vjerujemo da će građani Siska imati razumjevanja i malo strpljenja i pričekati obnovu Rafinerije, posebno sada kada je ona apsolutni prioritet INA-e", stoji u priopćenju.

Nakon što je inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva redovitim nadzorom uočila česta prekomjerna onečišćenja zraka u sisačkom naselju Caprag, zatražila je od tvrtke INA, da osim poduzimanja zaštitnih mjera izradi sanacijski programa kojim je definirano postupanje u slučaju onečišćenja zraka, priopćilo je to Ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priopćenje je medijima upućeno kada je, nakon prijave građana, Inspekcija zaštite okoliša prošlog tjedna pregledala Rafineriju.

Na mjernoj postaji u Sisku utvrđena je loša, treća kategorija, kakvoće zraka te je Inspekcija naložila Rafineriji da počne primjenjivati mjere iz sanacijskog programa, priopćilo je Ministarstvo ne navodeći o kakvim je mjerama riječ.

U INA-i pak tvrde da im je rješenjem Ministarstva zabranjena prerada nafte s više od jedan posto sumpora.

(Hina) xam ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara