Ina započela naftna istraživanja u Iranu

NAFTNA kompanija Ina započela je s istraživanjem naftnih područja sjeverozapadnog Irana, javlja Press TV.

"Hrvatska naftna kompanija započela je s radovima 21. lipnja na području Bloka Moghan-2", izjavio je Hossein Roshander, čelnik istraživačkih poslova pri Iranskoj nacionalnoj naftnoj kompaniji.

Ina je još 8. travnja s Iranskom nacionalnom naftnom kompanijom (NIOC) potpisala Ugovor o istraživanju na području Bloka Moghan – 2 koji se proteže na 3.230 kilometara kvadratnih. Natječaj za taj ugovor bio je raspisan još u veljači 2007. godine kada je Iranska nacionalna naftna kompanija ponudila 17 istražnih blokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor pokriva istraživanja i bušenja na tom području kroz pet godina, međutim u slučaju otkrića komercijalnih zaliha ugljikovodika ukupno trajanje Ugovora produžilo bi se na 25 godina. Vrijednost projekta iznosi 142 milijuna dolara, no na Bloku su tijekom 60-tih godina izrađene 4 istražne bušotine, pri čemu su na dvije otkrivene značajnije pojave nafte.

Potpisnik Ugovora u ime Ine bio je Josip Križ, direktor Sektora za istraživanje u Ininom Segmentu djelatnosti istraživanja i proizvodnje nafte i plina. Osim u Iranu Ina provodi istraživanja u Angoli, Egiptu i Siriji.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara