Incident na kraju izbornog sučeljavanja Nove TV

NA kraju emisije stranačkog sučeljavanja koja je bila na programu Nove TV se zbio manji verbalni incident između stručnog komentatora, etnologa Sandija Blagonića te Vladimira Jordana, predsjednika HSU.

Blagonić, kojega je voditeljica pozvala da komentira nastup predstavnika stranaka, je rekao da ga Jordan podsjeća na Michaela Foota, britanskog političara i vođu Laburističke stranke početkom 1980-ih,  koji je bio poznat po svojoj natmurenosti i netelegeničnosti (čemu mnogi, između ostalog, pripisuju što su konzervativci Margaret Thatcher laburiste prožvakali i ispljunuli na izborima 1983. godine - op.p.).

Blagonić je rekao kako Jordanu to zapravo i nije nedostatak  jer jednoj takvoj "parazitskoj" stranci i nije potreban nekakav karizmatski ili posebno telegenični vođa.

Na to je Jordan reagirao s riječima: "Ti si bezobrazan". rekavši kako je uvrijedio "generacije na čijem se radu temelji današnje hrvatsko bogatstvo" (umirovljenici koje predstavlja njegova stranka - op.p.).

Zanimljivo je kako reakciju čelnika HSU nisu uhvatili mikrofoni, nego ju je tek naknadno prenijela voditeljica Mirjana Hrga.

Uz Jordana su u emisiji nastupali i čelnik SDP-a Zoran Milanović, čelnik HSS-a Josip Friščić, čelnik HSP-a Anto Đapić, čelnica HNS-a Vesna Pusić, dok je boje HDZ-a branio "mladi lav" Goran Jandroković.

Prilikom odgovora na blic-pitanja i to na ona najpikantnija (vjeronauk u školama, Gotovina - heroj ili zlikovac) su Pusić i Milanović dali uopćene, nejasne i komplicirane odgovore.

Usprkos tome  Blagonić, kao i još dvoje stručnih komentatora - Ljiljana Buhač i Zoran Tomić - rekli su kako je Milanović imao vrlo dobar nastup i pokazao kako je "dosta naučio" na polju neverbalne komunikacije u prethodnih nekoliko mjeseci, što se prvenstveno pokazuje kroz daleko više emocija na njegovom, nekoć prilično bezizražajnom, licu.

R.R.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara